Rester

Stefan och Andreas fotar varandra.


Ett exempel på en överexponerad bild där slutaren är för snabb för blixten, så att bara halva bilden exponeras. Stefan lyckas trots detta vara snygg i sina hängslen.


För snabb slutare med bra exponering och en tuff Stefan.


I like an occasional gunfight to the death.


Med rätt ljus kan man få skuggor även på förslappade nördar.


Riset var importerat.
24.02.2010 kl. 22:41

Slut på texten!

Jag har fått tag på en kabel till kameran!
24.02.2010 kl. 21:11

Kritikern

Har inhandlat ros och ris samt popcorn för 10 euro. Rosen, riset och popcornen har hamnat framför ett 50 mm objektiv tillsammans med den mest sympatiska Hans Sundström, som liknar Magneto från X-Men.
24.02.2010 kl. 00:21

Sjuans hockey

Idag steg jag upp klocka sju noll noll för att kolla på ishockey men somnade i soffan då Finland inte gjorde några mål. Vaknade med en ond nacke och 3 - 0 till Sverige.
23.02.2010 kl. 00:06

Brådskande

Jag drack ganska mycket vatten efter träningen idag, vilket resulterade i att jag måste öppna bältet då jag steg av tåget så att jag skulle klara mig ända hem. Det kändes som en "ägg på sked" tävling; om man förlorar koncentrationen eller snavar kommer ägget att spricka. De gäller även att undvika guppar.
21.02.2010 kl. 22:56

Manssvin

Ibland behöver man en kväll med karlarna för att få känna sig manlig. Vi bestämde oss alltså med min kompis Hans att svina ner kvällen hos kjell.fi i den ökända Rödbergen.

Jag anlände tio minuter över nio då Hans redan var på plats. Som tur bandade Kjell melodifestivalen så att jag inte missade början. Hans hade öl med sig. Han sade att han kan själv dricka två och ge en åt mig, men jag tackade nej. Kjell hämtade då sitt söta skumvin från kylskåpet och hällde upp tre glas. Vi diskuterade lite HTML5 medan vi lyssnade på bidragen till melodifestivalen. Hans hade ingen speciell favorit, Kjell sade att om han måste välja skulle han välja Alcazar och ja tyckte mest om damorkestern som spelade heavy metal.

Efter melodifestivalen kollade vi på backhoppning lite grann. Vi planerade också en framtid som vapensmugglare men lade planerna på is då jag sade jag att jag skulle börja gråta om jag såg en AK-45:a. Dessutom kunde vi heller inte bestämma oss för vem som i så fall skulle vara ansvarig för Facebook gruppen.

Efter elva tiden slöt Hans flickvän sig till gruppen (hon var modig nog att köra ensam från Karis till Helsingfors i snöstormen) och jag textade med Catariina om melodifestivals favoriterna. Kjell började bli trött och lovade kasta ut oss om en halv timme, så Hans och hans flickvän körde mig till bussen och fortsatte hem till sig. Under bussresan talade ja i telefon med Catariina och på väg från bussen hem önskade jag att jag hade en varm Tan Tan att krypa in i.

Man vet aldrig hur kvällen slutar då Hans och Kjell är med!
21.02.2010 kl. 02:57

O.G.

Om man har vuxit upp med dagens bling bling hip to the hop och därmed missat hip hoppens verkliga budskap, har man lärt sig att det skall skålas med champagne då hoesena sheikar sin booty på motorhuven av din lowrider.

I dagens föreställning "Kippis & Kulaus Esittää..." på Virgin var förfarandet inte avvikande. Aktörerna blev bjudna på flaska efter flaska av den generösa och beundrande publiken. Stilen hölls och den bubblande drycken flödade. Om man köpte en flaska var man nästan kusin till Snoop eller åtminstone pyssling till Dre, i.a.f. så länge byxorna hölls uppe.

Ironin inkommer då "champisen" kostade 12 € flaskan, serverades varm och dracks från rödvinsglas men bartenders beklagelse.
20.02.2010 kl. 02:53

Was named after the dog

Idag har varit en perfekt dag för jag har spenderat senkvällen med the Joneses. Samspelet mellan George Clooney och Brad Pitt i Oceans Eleven är en modern version av samspelet mellan Sean Connery och Harrison Ford i The Last Crusade. Sean Connery är dessvärre den ända jag skulle tälta för.
19.02.2010 kl. 00:31

Hänt på onsdag

Idag har jag besökt sju tekniska skolor. Satt upp 24 gröna planscher. Druckit fyra koppar kaffe. Blivit ny ägare av åtta knappnålar, 13 häftstift, fyra bitar tejp och tre klumpar sinitarra.

Jag har även träffat finlands tre smartaste nördar. Förlöjligat mig inför dessa nördar. Blivit nästan sparkad i smalbenet av min kollega för att inte fortsätta förlöjliga mig inför dessa nördar. På säkert avstånd skrattat åt dessa nördar för att känna mig smartare.

Sedan har jag lunchat med pappa. Nostalgiserat över studietiden med pappa. Blivit omkringkörd av pappa och hemkörd av pappa.

Slutligen har jag suttit i min röda soffa med mitt gråa äpple. Mött mina kolleger med mitt gråa äpple. Ritat en bägare som spiller vatten med mitt gråa äpple. Saknat denne med sitt vita äpple.

Gonatt!
18.02.2010 kl. 00:39

Föräldrar med bullar

Mor och far besökte mig idag med fyra fastlagsbullar. Två av var sort. Jag hade svårt att välja mellan fastlagsbulle med sylt och fastlagsbulle med marsipan. Dessa två ingredienser är totalt likvärdiga i mitt tycke och jag får mat avund om någon annan har den sorten jag inte har. Kan det inte finnas fastlagsbulle med både och? Jag valde en med marsipan men skulle ha velat ha pappas med sylt.
17.02.2010 kl. 00:01

Vackert väder

Steg upp just. Min stackars härjade och uttorkade kropp har inte kunnat uthärda sängklädernas omfamning. Jag har tydligen legat på en skrynkla av 100% bomull och ser nu ut som en rödrandig zebra. Dessutom märkte jag då jag tvättade tänderna att jag hade en del av gårdagens pizza i skägget.

Jag har heller mera ingen kabel till min kamera så jag kan inte sätta upp bilder från gårdagens melodiFESTival eller min super snygga nya halvårspresent av GF ritad av SS.
14.02.2010 kl. 12:52

TV de 1000

Jag har klarat mig utan kanalpaket ända tills GF villa se på melodifestivalen. Nu kommer jag hem efter att jag blivit utslängd från Kämp p.g.a. mina smutsiga sneakers och kan välja mellan TV1000: Heat Wave, TV1000 Action: Made in USA, TV1000 Classic: Tender Touch, Canal+ Hits: Fucking Swedes, Nature/Crime/Playboy: Elite Sex.

Heat Wave: En kar knullar en kvinna i en uppblåsbar ank-gummibåt på en gräsmatta.
Made in USA: En dräglande kvinna blir tagen bakifrån av en kar som liknar Bill Murray. Tender Touch: Två kvinnor skriker i en röd rococo soffa, vänta.. nu böt det scen: Två kvinnor skriker i en shampagne färgad art deco soffa.
Fucking Swedes: Well... fucking Swedes.
Elite Sex: Not so elite.

Utbudet är fenomenalt och jag känner mig välsignad. Tyvärr hänger min hjärncell inte riktigt med i den komplicerade intrigen och jag bestämmer mig för att gå och lägga mig utan att någonsin nå "klimax" i dessa gripande berättelser.
13.02.2010 kl. 02:03

Bildad

Fredag kväll efter att Catzo (länk) vann i Trivial Pursuit. Saker jag vet: C3POs högra nedre ben är silverfärgat, Tom Bombadil blir inte osnynlig då han sätter på sig LOTR ringen, den första blaxploitation filmen heter Sweet Sweetback's Baadasssss Song. Saker Catzo vet: Allt annat.


Nåja, vi tittar iaf inte på TV.
06.02.2010 kl. 00:27

Krigar med kuken

Att få fram saker på gräsrotsnivå är det ända sättet då något inte mera är mediasexigt.
28.01.2010 kl. 00:59

Skidbilder från Ruka

Vi har skidat dagarna i ända med Catzo, Lintsi, Nora och Kjell i Ruka

Fingerkrok.


En tuting före Pohjoiskarjalaan (Catzo är extrasmal).


Catzo och Kjell åker till Norra Karelen.


Kjell hade skidat hela dagen.


Singstar geek 1.


Singstar geek 2.


Jag har rivit bort kragen på min t-skjorta.


Jag går på 1:an.


Tomten på loftet.


Jag har faktiskt åkt snöbräde!


Morgondisk.


Morgonmål.


2.5 kg godis.


59.5 kg godis.


Deathmetalkill!


2.5 kg godis byter ägare.


Avsked.


och.


Tårar.


Ny rumskamrat.
20.01.2010 kl. 21:46

Senaste kommentarer

02.12, 14:09Muffins hommissa av najanavigerar.ratata.fi
26.11, 23:02Sweden av mallo.papper.fi
11.11, 20:31Hastersboda av mysfabo.ratata.fi
07.10, 21:17Muffins hommissa av http://camomillasblog.blogspot.com
29.09, 07:12Sweden av kjell.fi